Naujienos, Patarimai

Kaip pasirinkti tinkamus lauko baldus vaikams

Pastebima, kad šiuolaikiniai vaikai vis mažiau laiko praleidžia lauke, nes didžiąją dalį jų laiko pasiglemžia išmaniosios technologijos, kurios įtraukia juos į interaktyvų skaitmeninį pasaulį. Bėgant laikui, tėvams tampa vis sunkiau sudominti savo mažuosius ir paskatinti juos daugiau laiko praleisti gryname ore, kuris tiesiog būtinas sveikam vaiko vystymuisi, imuniteto stiprinimui, vaiko organizmo papildymui vitaminu D ar geresnei medžiagų apykaitai. Sprendžiant šį klausimą, gali veiksmingai pasitarnauti lauko baldai vaikams.

Gražūs, patogūs ir spalvingi lauko baldai vaikams padeda daug lengviau išvilioti vaikus į lauką ir skatina juos išbandyti įvairius edukacinius užsiėmimus. Vaikiškas staliukas su suoliuku suteiks vaikui galimybę gryname ore žaisti, valgyti ir užsiimti bet kokia jam patinkančia kūrybine veikla tiek individualiai, tiek ir su draugais.

Todėl pats metas iš anksto pasirūpinti lauko baldais vaikams, kad, prasidėjus geriems orams, jūsų mažieji turėtų galimybę įdomiai ir smagiai leisti laiką gryname ore.

Lauko baldai vaikams: į ką turėtumėte atsižvelgti

Lauko baldai vaikams turi būti saugūs, patogūs, patrauklūs, patvarūs, tinkamo dydžio ir pritaikyti lauko sąlygoms. Jei nuspręsite įsigyti vaikams skirtų lauko baldų ir jums kils klausimų, mes mielai padėsime jums rasti teisingus atsakymus.

Saugumas

Tai yra pats svarbiausias veiksnys, į kurį būtina atsižvelgti, perkant lauko baldus vaikams. Turėtumėte rinktis tokį stalą, suolus ar kėdes, kuriuose nėra išsikišusių detalių ar aštrių kampų. Tai reiškia, kad tiek vaikiški staliukai, tiek suoliukai turėtų būti užapvalintais kraštais, kad vaikai būtų apsaugoti nuo galimų traumų.

Jei galvojate apie lauko kėdes vaikams, daug saugiau pasirinkti lauko staliuką, kuris būtų sujungtas su suolais. Tai užtikrins, kad vaikas sėdėdamas nenuvirs kartu su kėde. Be to, stenkitės nesirinkti sulankstomų stalų ar kėdžių, nes tokie baldai yra mažiau stabilūs ir gali būti nesaugūs vaikams. Nepamirškite ir apie medžiagas, iš kurių gaminami vaikams skirti lauko baldai. Nors plastikiniai ir metaliniai baldai gali atrodyti patraukliai, nes paprastai jie būna labai spalvingi, esant didelei kaitrai jie gali įkaisti labiau nei mediena, todėl mediniai lauko baldai yra tinkamesnis pasirinkimas.

Kadangi vaikams skirtiems baldams taikomi papildomi saugos reikalavimai, prieš nuspręsdami, kuriuos baldus pasirinksite, pasidomėkite, ar vaikiški lauko baldai yra sertifikuoti ir atitinka Europos Sąjungos standartus.

Patogumas

Norint, kad vaikas smagiai leistų laiką lauke, smagiai žaistų ir jam būtų patogu, lauko baldai vaikams turi būti patogūs ir juose turėtų būti pakankamai vietos atsisėsti daugiau nei keliems vaikams. Todėl, ieškodami tinkamų vaikiškų lauko baldų modelių, pasidomėkite, koks yra stalo bei sėdimosios dalies aukštis, ilgis ir plotis, kartu atsižvelgdami ir į tai, kokio amžiaus vaikams yra skirtas konkretus lauko baldas.

Jei vaikui bus patogu atsisėsti ant suolo, ant jo sėdėti ir nuo jo nulipti, o stalas nebus nei per aukštas, nei per žemas, toks lauko baldas bus patogus ir ergonomiškas pasirinkimas, išsaugantis taisyklingą vaiko laikyseną.

Estetika

Kadangi lauko baldai vaikams greičiausiai stovės jūsų namo kieme, jų estetika ir patrauklumas taip pat bus svarbūs aspektai. Lauko baldai, kuriuos pasirinksite, turėtų derėti prie jūsų namo eksterjero ir būti pagaminti iš kokybiškų medžiagų, pavyzdžiui, iš natūralios eglės ir pušies medienos.

Mediniai lauko baldai vaikams suteikia galimybę kiekvienam šeimos nariui ir ypač smalsiems bei kūrybingiems mažiesiems pabūti menininkais ir nudažyti baldus jiems patinkančiomis žaismingomis ir ryškiomis spalvomis. O pasikeitus sezonui ar tematikai, šiuos meninius užsiėmimus galima bet kada pakartoti, perdažant baldus kitomis norimomis spalvomis. Tokie vaikų baldai skatins vaikus daugiau laiko praleisti gryname ore, atitrūkstant nuo šiuolaikinio technologinio pasaulio.

Mediniai baldai visada suteikia daugiau jaukumo ir šilumos, leidžia būti arčiau gamtos ir skatina vertinti ir branginti tai, ką mums siūlo gamta. Galiausiai, medinius baldus visuomet galite pagyvinti ir padaryti dar patogesniais savo vaikams, priderinę žaismingas ir spalvingas pagalvėles.

Pritaikymas naudojimui lauke

Lauko baldai vaikams turėtų būti pritaikyti naudoti lauko sąlygomis, todėl rekomenduojama rinktis iš lauko baldų asortimento, kuriame yra siūlomi tik tvirti ir nuo nepalankių oro sąlygų bei neigiamų aplinkos veiksnių apsaugoti baldai. Jei mediena bus padengta antiseptiniu druskų tirpalu, nekenksmingu vaikams ir suaugusiems, ji bus apsaugota nuo pelėsio, puvimo, vabzdžių ir kitų medinių baldų kokybei kenkiančių veiksnių. Tai leis išlaikyti tinkamą lauko baldų išvaizdą ir apsaugoti juos nuo drėgmės bei mikroorganizmų poveikio, prailginant jų tarnavimo laiką.

Tvarumas ir ekologiškumas

Nors visi išvardyti veiksniai yra labai svarbūs, renkantis vaikams skirtus lauko baldus, nereikėtų pamiršti ir ekologijos bei tvarumo. Ieškodami medinių lauko baldų vaikams, pasidomėkite, iš ko jie pagaminti. Lauko baldai turėtų būti pagaminti iš FSC ® sertifikuotos medienos. Tai reiškia, kad jų gamintojai atsižvelgia į ekologiją ir tvarumą, atsodina medelius, o gamybos metu likusius medienos likučius perdirba. Tad, jei norite prisidėti prie mus supančios aplinkos išsaugojimo, priimkite atsakingus sprendimus, rinkdamiesi tai, kas tvaru ir ekologiška.

Pabaigai

Nors lauko baldų vaikams asortimentas šiuolaikinėje rinkoje yra labai platus, šie patarimai turėtų padėti jums lengviau išsirinkti tinkamus lauko baldus savo vaikams. Vis dėlto, jei jums bus sunku apsispręsti, kokie lauko baldai vaikams galėtų tikti geriausiai, ar kils papildomų klausimų, nedvejodami skambinkite mums telefonu +370 641 11161 arba rašykite e. paštu info@simedva.lt, ir mes mielai padėsime jums priimti teisingą sprendimą.